Lite bilder på mina amerikanska bilar

 
 

Bilar jag ägt.

 
 

 

 

Pontiac Firebird Cab. -68

Köpt 0901030  

CHO 201

  Såld 140301
När huset såldes investerades det i denna bil som kom direkt från USA. En 400 Firebird cab nu med en kraftigt modifierad 428 Pontiac V8 och 400 automatlåda. Motorn är utrustad med rullkam och rullvippor, Edelbrock Viktor insug, Edelbrock aluminiumtoppar som är portade och polerade, Hooker headers, 4" rostfritt avgassystem, Fireball elektronisk tändning, 950 cfm Holley, elektrisk fläkt och alukylare, Billet pulleys, Geardrive kamdrivning etc etc. Motorn har närmare 600hästar... Bakaxeln är en 10 bult med posi diff och 3.73-1 i utväxling. Bilen hade vid köpet nyrenoverad topphydraulic (elcab), nyrenoverade bromsar, nytt batteri, styrbox, handbygd custom scoop med mera. Lack och inredning etc var i mycket bra skick. Denna såldes då det inte blev så mycket åka av utan stod mest och samlade damm.

Chevrolet Van -82

Köpt 990807  

LFM 486

  Såld 100607
Behövde en bättre bil för hundarna (Dobberman och Grand Danois) jag och sambon hade. Provade först en Toyota Model F, men det var inte så driftsäker så det fick bli amerikanskt som brukar bara gå och gå. Och det har verkligen denna gjort efter renovering av automatlådan. Detta är första amerikanare jag ägt med sämre värme men tror det beror på att det sitter ett värmeelement bak också. De andra har värmen kommit ganska omgående men med den här tar det lite tid innan värmen kommer. Sitter tyvärr en 305 i och den suger i sig lite mer bensin än vad en 350 gör eftersom den får arbeta hårdare. Men fartresurserna är det inga problem med och har man bråttom går det att hålla 150-160 km/h. Denna bil har jag tänkt bytt ut ett flertal gånger men den fungerar så fruktansvärt bra så den har blivit kvar. Till slut så gick backaxeln av och jag orkade inte byta så jag skänkte bort den till han som köpte mitt hus.

Pontiac Trans Sport -93

Köpt 040716   TFK 931   Såld 061017
 
Ny bil skulle införskaffas efter att Toyotan såldes och eftersom Cheva Vanen börjar bli till åren och är osäker hur länge den orkar med införskaffades en Pontiac Trans Sport med V6 3,8-motorn. Det blev många bilar jag ratade innan jag bestämde mig för denna. Den vita färgen var negativ men skicket på inredning gjorde att jag fastnade för denna. Köptes i Göteborg och den gick hem utan som några helst problem. En perfekt bil då den inte rostar och fungerade under i min ägo utan större problem. Såldes då jag inte kör så många mil och att min Cheva van fungerar så bra.

Cadillac De Ville -67

Köpt 030721   SCM 313   Såld 051006

 
Då jag längtade efter en Cabriolet och ville ha en stor en så inköptes denna Cadillac. Den var inte i toppskick men fungerande och det gick att åka i utan att skämmas. Behövdes lack och en hel del pyssel om man skulle fått den i samma skick som Firebirden jag hade tidigare. Tyvärr blev det inte så mycket gjort på den mer än fixa lite elektriska problem men han åka en hel del med den. Såldes då jag började längta efter en nyare MC.

Pontiac Firebird -69

Köpt 010807   EBJ 666   Såld 030718

Det började suga i tarmen som säger att man ska äga en äldre amerikanare och bestämde mig ganska snart för att det skulle bli en Firebird igen. Var osäker om jag skulle ha cab eller inte men efter en provkörning av en cab. så kom jag ihåg problemen med ristningarna i kaross och att väghållningen inte var den bästa. Så då hittade jag denna Ferrariröda Firebird som det satt en B400 borrad till 412cc och skulle ge ca 370 Hk. Transmission  TH400 och diffad bakaxel 3:23. Centerline-fälgar med 265/50/15 bak och 235/60/15 fram som även var godkända vid besiktning. Den hadde bra väghållning och skönt ljud då det bara satt 1 liten ljuddämpare längst bak på varje rör. Sålde denna med tåren i halsen då jag längtade efter en stor cabriolet.

Chevrolet C20 Silverado -76

Köpt 930730   JJL 381   Såld 961021
   
När suget efter en pickup kom så köpte jag denna bodylackade Cheva. När jag köpte den satt det ingen kåpa på utan den köpte jag senare. Bodylacken var suverän då det var bara att måla på nytt om man råkade repa till den. Bra värme men dålig framkomlighet på vintern. Tyvärr drog den en massa bensin och man hörde verkligen hur den slörplade i sig soppan när man gasade på. Bytte bort den mot en Kawasaki GPZ 1100.  

Chevrolet Chevelle Malibu Classic -75

Köpt 910102   HRF 555   Såld 911010
   
Bytte bort min El Camino mot denna då jag ville ha lite mer sittplatser. Troligen var den såld till en kraftig person då den var ny för det var snurrstolar fram och tiltratt så att de skulle komma in och ur bilen. Värmen var suverän även i denna bil och bra väghållning i höga farter. Vid cruising brukar kokning vara normalt men denna var aldrig i närheten av detta. 

Chevrolet El Camino -73

Köpt 890706   HHZ 415   Såld 910102
   
Suget efter V8 gjorde att jag köpte denna El Camino. Satt en slö och slut 305 när jag köpte den och efter ett tag blev jag sugen att skaffa en annan motor och var till en firma i Stockholm som sålde motorer. Det var meningen jag skulle ha en billig 350 men när jag gick där och kikade så fastnade jag för en nyrenoverad 350 med ca 460 hk. Så det blev fyrdubbelt så dyrt mot vad jag tänkt mig. Tyvärr så skulle jag nog ha satsat lite på övriga delar också som t.ex diffad bakaxel. Det räckte nästan att titta på gasen så gjorde den ett svart sträck i asfalten. Och på vintern så åkte man mer på tvären en rakt fram. Även i denna var värmen suverän. Använde den på en semestertripp och tältade på flaket. När det var dags att dra iväg var det bara att fälla ner mittstolparna på 2-manstältet och allt var bäddat och klart tills nästa ställe. Bytte sen bort bilen mot en Chevelle-75.

Chevrolet Nova 435 Chevy II -62

Köpt 871022   CGB 917   Såld 880321
   
Min andra amerikanare skulle jag ha som vinterbil och denna var utmärkt för detta ändamål. Satt en rak 6:a och manuell låda med rattväxel och helsoffa. Bra värme och rolig sladdbil. Såg ut som den skulle trilla ihop när som helst men klarade besiktningen med 1 par 1:or. Tyvärr så fick jag hjärnsläpp och bytte bort den mot en Amazon kombi.

Pontiac Firebird -69 Cab.

Köpt 821012   JJO 973   Såld 830715
Efter att ha provat att åka MC en säsong så ville jag testa att ha en amerikanare. Köpte då denna Firebird med en automatlåda som ej funkade riktigt. Annars så var den i hyfsat skick och med ny cab. Under vintern så renoverades lådan och jag försökte fixa till det mesta av elsystemet som var i en enda röra men fungerande. Det satt en 350 motor i den men original hade den sålts med en 6:a, och tyvärr så var inte fjädringen och stötdämparna bytta så det kunde bli riktig sjögång i framvagnen. Tröttnade ganska snart då jag gillade att åka fort och denna bil var då inte gjord för detta. Så jag bytte bort den mot en MC.